Εκκλησιαστική Κατασκήνωση

Ένας σύγχρονος τρόπος ποιμαντικής προσεγγίσεως των παιδιών και των νέων είναι και τα κατασκηνωτικά προγράμματα. Αποτελούν σύγχρονη ποιμαντική μέριμνα από μέρους της Εκκλησίας η οποία σε καιρούς δύσκολους για τα παιδιά και τους νέους, μαζί με την ξεκούραση και την ψυχαγωγία προσφέρει και σωστή διαπαιδαγώγηση, πνευματική οικοδομή και ηθική στήριξη αξιοποιώντας το χρόνο της φιλοξενίας τους.

 

Η Κατασκήνωση της Θάσου λειτουργεί με την αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη της ιεράς Μητροπόλεως από το έτος 1989 αδιάκοπα κατά τους θερινούς μήνες. Στις μόνιμες και διαρκώς ανακαινιζόμενες παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις της στην Σκάλα Καλλιράχης της Θάσου φιλοξενούνται κάθε χρόνο περισσότερα από 400 παιδιά εντελώς δωρεάν.

Πλάϊ στη θάλασσα ψυχαγωγούνται και περνούν ευχάριστα τις διακοπές τους μέσα σε ευχάριστα τις διακοπές τους μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβιώσεως. Συνήθως σε 15ήμερες περιόδους φιλοξενούνται κατά περιόδους αγόρια 10-16 ετών και κορίτσια της ίδιας ηλικίας από τις ενορίες της ι. Μητροπόλεως. Στην τρίτη περίοδο κατασκηνώνουν τα παιδιά και οι συνοδοί του ιδρύματος Αγίας Μαρίνας Καβάλας και κατά την τετάρτη περίοδο η Εκκλησία ανοίγει φιλόξενα την αγκάλη της σε παιδιά από άλλες συνήθως ομόδοξες χώρες ( από τις ελληνόφωνες περιοχές της Κάτω Ιταλίας, από τη Βουλγαρία, την Παλαιστίνη, την Ουκρανία κ.α. ).

Το έργο στηρίζεται και στην παρουσία των εθελοντών στελεχών-ομαδαρχών, που με ανιδιοτέλεια και αγάπη εργάζονται κοντά στα παιδιά προσφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία τους. Φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γιατροί και νοσηλευτές, διακονούν πρόθυμα την νεότητα. Αυτός ο προγραμματισμός αποτελεί έκφραση της αγάπης της τοπικής Μητροπόλεως προς τα παιδιά, που έχουν το δικαίωμα να ξεκουρασθούν, αυτά και οι γονείς τους. Η προσπάθεια δεν θα σταματήσει, γιατί και παιδιά έρχονται πρόθυμα και γιατί στηρίζονται στη συνεργασία και συνδρομή όλων όσων αγαπούν την Εκκλησία και την εμπιστεύονται και στο πλούσιο κοινωνικό της έργο.

 

Υπεύθυνος : Αρχιμ. Παύλος Κίτσος

Επικοινωνία:

 

Γραμματεία:

Μητροπολίτου Προκοπίου 1, Καβάλα

 +2510.223-141, +2510.225-187

 Fax: +2510.223-283

info@imfnth.org