ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ

ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ 
ΦΙΛΙΠΠΩΝ,ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ
ΚΥΡΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

Καβάλα 26-7-2018

 

Την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Προκοπίου, ο οποίος ως Επίσκοπος για σαράντα τρία χρόνια υπηρέτησε την τοπική μας Εκκλησία και διηκόνησε ποικιλοτρόπως τις ανάγκες του Πληρώματος αυτής.

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, με σκοπό την απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τον εκλιπόντα Ιεράρχη, έχει προγραμματίσει τις παρακάτω εκδηλώσεις :

 

Κυριακή 29-7-2018

ώρα 7.00 π.μ. :

Ο Όρθρος της Κυριακής και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον καθεδρικό ιερό Ναό του αγίου Παύλου.

 

ώρα 10.30 π.μ. :

Το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου στον ιερό Ναό του αγίου Παύλου Καβάλας.

 

ώρα 10.45 π.μ. :

Τα αποκαλυπτήρια των μαρμαρίνων προτομών των αειμνήστων προκατόχων Μητροπολιτών κυρού Χρυσοστόμου, κυρού Αλεξάνδρου και κυρού Προκοπίου, στην είσοδο του ιερού Ναού του αγίου Παύλου Καβάλας με την ανάγνωση σχετικής ευχής υπέρ αναπαύσεως αυτών.

 

ώρα 12 μ. :

Νεκρώσιμο Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου στην ιερά Μονή του αγίου Σίλα Καβάλας.

 

ώρα 12.30 μ. :

Τα εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Μονάδα Φροντίδος Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων» παραπλεύρως της ιεράς Μονής αγίου αποστόλου Σίλα Καβάλας και η μετονομασία του Ιδρύματος σε «ΠΡΟΚΟΠΕΙΟΝ Ίδρυμα».

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ ΠΕΝΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Καβάλα 26-7-2018

 

 

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, συμμετέχει στο βαρύ πένθος της πατρίδος μας για τα πρόσφατα δεινά, που προκλήθηκαν από τις φωτιές στην περιοχή της Αττικής. Η τοπική μας Εκκλησία απευθύνεται με αισθήματα συμπαθείας προς τους δοκιμαζομένους αδελφούς μας, που επλήγησαν από την φοβερή αυτή καταστροφή, και εύχεται με το ακαταμάχητο όπλο της προσευχής να καταπραϋνθούν οι πληγωμένες ψυχές των συνανθρώπων μας και δέεται προς τον Κύριο της ζωής και του θανάτου να αναπαύση όλους και όλες που έφυγαν από την ζωή με τον τραγικό αυτό τρόπο.

Ήδη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Στέφανος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τις πληγείσες Ιερές Μητροπόλεις Κορίνθου, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Μεγάρων και Σαλαμίνος, Κηφισίας και Ωρωπού, αλλά και προσωπικώς με τους Σεβ. Μητροπολίτες τους και από το Κεντρικό Ταμείο Ευποιΐας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας απέστειλε συνολικά, πρός το παρόν, το ποσόν των δώδεκα χιλιάδων (12.000,οο)€.

Επίσης, η τοπική μας Εκκλησία έχει ανοίξει στην Εθνική Τράπεζα τον υπ’ αριθμόν 215/008257-04 (ΙΒΑΝ GR15 0110 2150 0000 2150 0825 704) λογαριασμό για όσους και όσες ενδιαφέρονται να συνδράμουν οικονομικά στην προσπάθεια συμπαραστάσεως της Μητροπόλεώς μας προς τους πληγέντες αδελφούς. Το συνολικό ποσό το οποίο θα συγκεντρωθή θα αποσταλή στους αρμοδίους Ιεράρχες των εν λόγω περιοχών, βάσει των σχετικών παραστατικών στοιχείων. Επ’ αυτού θα ενημερώσουμε αργότερα τον ευσεβή λαό μας με ακριβή στοιχεία.

Για τον πιο πάνω σκοπό άλλωστε, κατόπιν σχετικής οδηγίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και εντολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Στεφάνου, την προσεχή Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018, θα τελεσθεί σε όλες τις Ενορίες και τα Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας επιμνημόσυνη δέηση για θύματα της φωτιάς και θα αναγνωσθεί προς το εκκλησίασμα η σχετική εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου. Επίσης, νεκρώσιμο τρισάγιο θα τελεσθεί και στον καθεδρικό ιερό Ναό του αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας μαζύ με το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων κυρού Προκοπίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Παρασκευή 29-6-2018 στις 7.30 π.μ.

leitoyrgia

 

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Πέμπτη 28-6-2018 στις 19.00 μ.μ.

ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ YOUTUBE ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ!

 

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΘΑΣΟΥ κ.κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΦΗΜΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ

Ἀγαπητοὶ πατέρες καὶ ἀδελφοί,

«Τοὺς διῃρημένους τοῖς σώμασιν καὶ ἡνωμένους τῷ πνεύματι…»[1].

Επικοινωνία:

 Γραμματεία:

 Μητροπόλεως 1, Καβάλα

 +2510,223141-2510,225187

 Fax: +52510,223283

 imphnth@otenet.gr

Τα Νέα μας